Ung Sala-politiker hoppar av

Den 23-åriga vänsterpartisten Beatrice Björksskog lämnar alla sina politiska uppdrag i Sala kommun. Dessutom har hon gått ur partiet - hon kan inte längre stå för vänsterpartiets politik.
Efter nästan tre år i kommunpolitiken hoppar Beatrice Björksskog av. Hon lämnar uppdragen som ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen, och hon har också gått ur vänsterpartiet. Beatrice Björkskog lämnar politiken eftersom hon menar att den är omöjlig att kombinera med studier; för många möten och för mycket handlingar att läsa igenom. Men en annan viktig orsak är att hon är besviken på vänsterpartiets politik. - Ibland säger man en sak och sedan gör man en annan sak. För min del tycker jag att det har gjorts "en annan sak" lite för ofta, säger Beatrice Björkskog till P4 Västmanland. - Jag vill inte behöva försvara mig för saker som landstingspolitiker här i Västmanland gör och säger, och för vad riksdagspolitiker säger och gör, bara för att jag är vänsterpartist. Jag känner att just nu har det blivit lite för mycket sådant, och därför kliver jag av. Beatrice Björkskog tror att det är många vänsterpartister som reagerat som hon, och valt att lämna politiken eftersom man inte längre kan stå för partiets politik. Hon tycker också att det är tungt att vara fritidspolitiker. Det är många och långa möten och mängder av handlingar att läsa igenom, handlingar som alldeles för krångliga att förstå, menar hon. För att få ungdomar att stanna kvar i politiken när de lämnar ungdomsförbunden och orka engagera sig i kommunen, efterlyser Beatrice Björkskog färre möten, färre ärenden, en koncentrerad diskussion och framför allt möjligheten att jobba utomparlamentariskt. - Det är något som många ungdomar uppskattat allra mest i ungdomsförbundet, säger Beatrice Björkskog till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista