Fagersta

Ett kulturhus är på gång i Fagersta

I början av nästa år ska kommunen försöka få invånarna intresserade, och höra vad invånarna vill ha. Men klart är att det inte bara ska bli en plats för finkultur.

- Det som är så extremt viktigt är att det här ska bli en mötesplats för alla. Olika generationer, olika etnicitet, olika läggning av alla möjliga slag. För det är bara då det blir riktigt dynamiskt, säger Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson.

Elisabeth Sannesjö som är förvaltningschef på Utbildnings- och fritidsförvaltningen håller med:

- Hela tanken är att det här ska vara ett hus som tilltalar en bred skara av Fagerstabor. Det måste innehålla vardagsbehov. Biblioteket kan ligga där, Kulturskolan kan ligga där, men det är lika viktigt att ha utställingsytor, möteslokaler och en plats att träffas och prata och ta en kopp kaffe.

Efter nyår ska kommunen prata med bland andra näringslivet, idrotts- och ungdomsföreningar, skolorna och de äldre för att höra hur huset ska bli.

- Vi har sagt att det ska ligga centralt, och huvudtipset är Vilhelminaparken, menar Henriksson.

Marcus Carlsson
marcus.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".