SURAHAMMAR

Pojkar fann varg fastfrusen i isen

Två pojkar i Surahammar gjorde ett märkligt fynd på måndagen. De fann en död varg fastfrusen i sjön Gryten utanför Lisjö i Surahammar. Vuxna fick upp det infrysta rovdjuret genom att såga upp ett stort isblock. Sedan hämtade polisen vargen och körde den på släpkärra till polishuset i Västerås.

– Det är en riktigt stor varg, väger nog en bra bit över 50 kilo. Vi fick inte in den i bilen utan fick lov att ta den på släpkärra, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisen länskommunikationscentral i Västmanland.

– Vargen såg helt oskadd ut. Den har förmodligen legat länge, sedan början av december då isen var tunn. Antagligen har den då gått genom isen och blivit liggande, säger Thomas Gustafsson.

Nu vilar vargen utomhus på polishusets område i Västerås, i väntan på undersökning vid Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".