Nya vittnen i Arbogamålet

Under onsdagen fortsätter hovrättsförhandlingen i det uppmärksammade Arbogamålet. Förhandlingen är nu inne på sin tolfte dag. Och både åkagaren och försvaret har kallat in nya vittnen. 

Åklagaren har kallat fyra helt nya vittnen som ska höras under onsdagen. När rättegången inleddes på morgonen meddelade åklagaren att man även kallar ytterligare tre nya vittnen som ska förhöras nu på fredag.

Försvaret meddelade också att man kommer att kalla nya vittnen, fem till sex personer.

Först bland de nya vittnena som förhördes av rätten var ställföreträdande säkerhetschefen på Skavsta Flygplats. Han förhördes om vilka säkerhetsrutiner som gäller för farliga föremål som passagerare vill ta med sig ombord. Den åtalade kvinnan hade en hammare i sin väska när hon passerade säkerhetskontrollen på flygplatsen dagen efter morden.

Säkerhetschefen berättade hur farliga föremål som passagerare lämnar i från sig förvaras. Men den hammare som kvinnan lämnat ifrån sig har inte återfunnits.

En vän till de mördade barnens pappa berättade att han och pappan haft telefonkontakt vid två tillfällen på morddagen den 17 mars 2008. Han sa att pappan då befann sig i sitt hem i Motala. Med detta ville åklagaren visa att pappan inte varit i Arboga på morddagen, han var inledningsvis misstänkt för morden.

Två poliser har också förhörts, en var förhörsledare i de förhör som gjordes med mamman på sjukhuset efter att hon vaknat upp från narkosen. Den andra polisen, som är specialiserad på skoavtryck, förhördes om vilka skospår han hittat på mordplatsen. Resten av dagen fortsätter med uppspelningar av tidigare förhör som gjorts i tingsrätten.

Meningen var att rättegången skulle avslutas på torsdag nästa vecka, men det är i nuläget inte klart om den tidsplanen kommer att hålla.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".