arboga

Nya vittnen i Arbogarättegång

Under fredagen fortsätter hovrättsförhandlingen om barnamorden i Arboga. Åklagaren hade kallat tre nya vittnen och försvaret hade kallat två.

Bland annat berättade väninnor till de mördade barnens mamma om samtal de haft med mamman. Advokat Per-Ingvar Ekblad frågade den ena vilken uppfattning mamman och vännerna då haft om den åtalade: ” Att hon var konstig” svarade hon.

Åklagaren försökte återigen slå hål på den åtalades berättelse om vad hon gjort i Arboga på morddagen. Dagens försök var att kalla in en runolog som vittne. Hon berättade att trakterna kring Arboga är runstensfattiga. Den åtalade har nämligen hävdat att hon besökt en fornborg utanför Arboga runt tiden för morden just för att titta på runstenar.

När rättegången fortsätter på torsdag den 15 januari är det sex nya vittnen som ska höras på försvarets begäran. Enligt advokat Ekblads inlaga till hovrätten kommer förhören belysa ”märkliga omständigheter som inte har fått sin förklaring”.

Då hålls även ett kompletterande förhör med den åtalade 32-åriga kvinnan. Sista rättegångsdag blir måndag den 19 januari då parterna ska hålla sina pläderingar.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".