Beslut om ''Nattis'' på tisdag

Föräldrar i Hallstahammar har anmält kommunen till Skolverket för att kommunen vill lägga ner den nattöppna barnomsorgen. Katarina Pettersson, socialdemokratisk ordförande i Barn- och bildningsnämnden, förstår föräldrarnas ilska, även om det faktiskt inte finns något formellt beslut om att lägga ner ''Nattis'' ännu. På tisdag är det nämndsammanträde och först då klubbas beslutet, i alla fall om politikerna i nämnden beslutar enligt det förslag som ligger.
Barn- och bildningsnämnden måste spara fem miljoner kronor nästa år, och på att lägga ner den nattöppna barnomsorgen skulle man spara 1,2 miljoner. Att Skolverket beslutat att det strider mot skollagen att stänga en nattöppen avdelning påverkar inte förslaget att stänga ''Nattis'', enligt Katarina Pettersson. - Både kommunförbundet och vår egen kommunjurist anser att det inte finns någon skyldighet för kommuner att tillhandahålla barnomsorg på natten, säger Katarina Pettersson. Hon menar också att hon vore tacksam om de övriga partierna lade fram andra lösningar på besparingar, så att ''Nattis'' kunde få vara kvar. - Men några sådana förslag har tyvärr inte kommit.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista