Westmannaturism bemöter kritik

Det var inte Westmannaturisms fel att ''Järnets Dag'' i Karmansbo inte kom med i veckans stora aktivitetsannonser. Felet gjordes på turistbyrån i Skinnskatteberg, enligt länsturistchefen.
Hembygdsföreningen Karmansbo Bruksmiljö har riktat skarp kritik mot Västmannaturism. Föreningen menar att Västmannaturism nonchalerat arrangemanget ''Järnets dag'' - som äger rum på lördag i Karmansbo - i sina broschyrer och annonser. - Skulle folk veta och förstå vad det här handlar om skulle det komma massor, sa en upprörd medlem i hembygdsföreningen, Tommy Berglund, till P4 Västmanland igår. Men felet ligger inte hos Västmannaturism, utan hos turistbyrån i Skinnskatteberg, enligt länsturistchefen Tapio Hovebro. - Vi är helt beroende av att man lokalt på turistbyråerna knappar in det här i vår evenemangsdatabas - det är den som är underlag till våra annonser, säger Tapio Hovebro till P4 Västmanland. Arrangemanget ''Järnets dag'' i Karmansbo är helt enkelt inte inknappat i datorn. - Det finns inte med, tyvärr, säger Tapio Hovebro.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista