Västerås

Slarvigt VIB förlorade igen

Västerås IB åkte på ännu en förlust i herrarnas Superliga i innebandy när Falun vann med 5-3.
Precis som tidigare under säsongen slarvade VIB en hel del vilket dalalaget utnyttjade och värst var Patrik Malmström som gjorde fyra av Faluns mål.

Västerås är fortsatt förankrat i som jumbo i Svenska Superligan i innebandy. Falun vann rättvist med 5-3 inför nästan 450 åskådare i Bombardier Arena.

I en tämligen tråkig match där två lag spelade försiktigt så var Falun det bättre laget som vågade aningen mer än hemmalaget.

Efter tre mål av Faluns Patrik Malmström och ett av VIB:s lagkapten Gabriel Andersson (säsongens första) så hade gästerna kommandot inför den avslutande perioden.

Västerås fick också kontakt när Christian Mattsson reducerade till 2-3 i inledningen av tredje, men som så många gånger tidigare slarvade Västerås något som Patrik Malmström utnyttjade med sitt fjärde mål för kvällen.

VIB fick dock en ny chans till poäng när Rasmus Enström reducerade ytterligare en gång. Men det hann bara gå en halv minut innan VIB missade i markeringen framför eget mål och Falun avgjorde matchen.

Västerås har bara vunnit en match och det var i den andra omgången mot Jönköping för fyra månader sedan. I övrigt har det blivit 15 förluster varav fyra efter förlängning.

Härnäst väntar Umeå på bortaplan på söndag.

***

Västerås-Falun 3-5 (0-1, 1-2, 2-2)
Västerås: Gabriel Andersson, Christian Mattsson, Rasmus Enström.
Falun: Patrik Malmström 4, Mickael Norell.
Publik: 447.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".