Foto: AP Photo Rafiq Maqbool / Scanpix
västerås

Skateboardhallen har stängts

I söndags stängdes skateboardhallen i Västerås. Många skatboardåkare blev besvikna och frågan är nu var de nu ska hålla till.

- Vi har lite problem liksom så många andra föreningar med ekonomin och organisationen. Vi mäktar inte riktigt med hyrorna och så har vi lite svårt med styrningen av hallen och på senare tid har ungdomarna själva fått hjälpa till att styra hallen, säger Oscar Christenson, ordförande i skateboardföreningen Höjve i Västerås.

- Jag hoppas att stängningen av hallen bara är tillfällig, det här är ju en viktig verksamhet och en viktig grupp ungdomar och jag tycker att vi har en bra dialog med Oscar och föreningen, säger Lennart Fasth, direktör på kultur- idrotts- och fritidsnämndens stab i Västerås. 

- Våra politiker hoppas på ett större föräldraengagemang, men det har inte varit så lätt att få fram. Men det finns en grupp tjänstemän nu som ska försöka hitta andra lösningar för tillsyn och skötsel av hallen. Kanske kan något studieförbund hjälpa till med stöd från kommunen och det kanske kan kopplas till någon fritidsverksamhet, enligt Lennart Fasth. 

Men Oscar Christenson är övertygad om att man kommer att hitta en lösning.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".