sala

Nytt servicekontor i Sala

Försäkringskassan och Skatteverket har flyttat in i arbetsförmedlingens lokaler i Sala. I går invigdes det nya servicekontoret. Bättre service, längre öppettider och lägre kostnader. Så motiveras det nya servicekontoret.

Två servicehandläggare kommer att ta hand om ärenden som rör både Försäkringskassan och Skatteverket, och bara några meter från dem fortsätter arbetsförmedlingen med sin tidigare verksamhet.

Liknande servicekontor ska öppnas på 82 orter i landet fram till 2010, och för en dryg månad sedan invigdes ett servicekontor i Köping.

- Salaborna får en knutpunkt som ligger väldigt centralt. Har man ärenden kan man passa på att göra dem samtidigt, säger platschefen Agneta Vrethed.

I samband med det nya servicekontoret har Försäkringskassan och Skatteverket lagt ner sina tidigare kontor i Sala. Vid komplicerade ärenden rings specialisthandläggare in från andra orter. Väntetiderna kan alltså bli längre.

- Man får ta ett bokat besök här på servicekontoret, så visst, det kan bli en viss fördröjning, säger Anders Ågren, kommunikationschef på Skatteverket.

Staffan Andersson
staffan.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".