Flera vittnesförhör i Arbogarättegången

Hovrättsförhandlingen i det uppmärksammade Arbogamålet gick under torsdagen in på dag sin fjortonde dag. Under dagen förhörs sju nya vittnen av rätten.

Personerna som förhörs är på begäran av försvaret. Det handlar om iaktagelser i området kring familjens hus tiden innan morden och på själva morddagen. Bland annat berättade en mamma och hennes dotter om en silverfärgad bil den var nära att krocka med på mordkvällen vid 19-tiden när den svängde ut på vägen från kvarteret där familjens hus ligger.

Ett annat vittne berättade om en text han sett på mammans sambos blogg innan morden där sambon anonymt beskrev situationen med sin före detta flickvän, alltså den åtalade kvinnan. Det ledde sedan till att vittnet och en annan kvinna bestämde sig för att kontakta polisen efter morden och att den före detta flickvännen kunde vara en tänkbar gärningsman.

Försvarsadvokat Per-Ingvar Eklbad ställde också en del kompletterande frågor till mamman, men då har den åtalade inte fått sitta med i rättssalen för att mamman ska slippa titta på henne.  

Försvaret ville återigen veta om sambon kan ha färgat mammans minnesbilder i efterhand, men det gav mamman inget direkt svar på.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".