Anders Östling i sitt senaste VM-guldjubel 2005.
Västerås

Nu har VM-uppladdningen börjat

På söndag inleds de 29:e världsmästerskapen i bandy och det med Västerås som huvudort. Idag samlades det svenska landslaget inför VM och inledde med en lättsam träning i bandyarenan på Rocklunda.
- Jag har vunnit tre guld i Ryssland så det skulle vara kul att vinna på hemmaplan, säger den före detta VSK-aren Anders Östling.

Senast Sverige tog guld var 2005 och under de senaste tre silveråren är det Anders Jakobsson - ursprungligen från Västanfors - som har varit förbundskapten. Trots alla finalförlusterna så har han positiva känslor inför sitt fjärde VM som ansvarig.

- Skönt att det är igång. Kul att träffa killarna och man märker direkt att det finns mycket energi i omklädningsrummet, säger Anders Jakobsson.

Han har så här långt som förbundskapten inte fått guldjubla utan har fått se sig besegrad av Ryssland tre år på raken.

- Jag känner en stor revanschlusta men det tror jag även alla spelare har som varit med under de senaste åren. Vi ska jag göra vad vi kan för att ta hem det den här gången.

Anders Östling, som inför den här säsongen lämnade VSK för Dynamo Kazan, har vunnit två guld sedan tidigare och känner sig laddad att efter tre raka silver nu för första gången vinna ett guld på hemmaplan i Sverige.

- Det är inte kul med silver, men Ryssland har haft bra lag och har det även i år, men vi ska göra allt vi kan.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".