västerås

Större delen av sjundeklass byter skola

18 av 21 elever på Bäckbyskolan klass 7b i Västerås byter skola. Det har föräldrarna och barnen nu kommit fram till. Beslutet grundar sig enligt Pernilla Eriksson, en av föräldrarna till barn på skolan, på att skolan inte har gjort tillräckligt mycket för att komma till rätta med problemen.

- Det här är inget gruppbeslut, alla barn har fått tycka till och bestämma hur de vill göra. En del väljer att stanna kvar och andra går till andra skolor. 16 elever går till Kunskapsskolan och 2 till Nybyggeskolan, säger Pernilla Eriksson.

- Problemet på Bäckbyskolan är inget som kommit upp nu, det har suttit i väggarna under många år. Det går inte på kort tid att lösa detta, det kommer att vara både blod, svett och tårar för att de ska få ordning på det här. Vi kan inte vänta på att det ska fungera. Jag är besviken på att det inte gjordes någonting tidigare, men lever de upp till de handlingsplaner de nu satt upp så kommer jag att ha förtroende för Bäckbyskolan igen, säger Pernilla Eriksson till P4 Västmanland.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".