Slutpläderingar i Arbogarättegången - Dom om fyra veckor

Livstids fängelse och utvisning. Det yrkade kammaråklagare Frieda Gummesson på när det under måndagen hölls slutpläderingar i Arbogarättegången, där en 32-årig kvinna står åtalad för mord på två barn och och för mordförsök på deras mamma. Försvaret vill att åtalet ska ogillas och att kvinnan frikänns.

Den 32-åriga kvinnan får stanna kvar i häktet till dess att domen meddelas om fyra veckor. Det beslutade hovrätten i dag innan förhandlingen avslutades.

Åklagaren, Frieda Gummesson, yrkade på livstids fängelse och utvisning medan försvararen, Per-Ingvar Ekblad, yrkade att åtalet ska ogillas och att den 32-åriga kvinnan försätts på fri fot.

Åklagaren sa att hovrätten bör fastställa tingsrättens dom på livstids fängelse för den åtalade kvinnan och berättade om det fysiska våld som personerna, mamman och barnen utsatts för.

Hon tog också i sin slutplädering upp en rad omständigheter som hon menar bevisar att den 32-åriga kvinnan är skyldig. Hon menade också att den åtalade inte är trovärdig eftersom hon ändrat detaljer i förhör under processens gång.

Åklagaren tog även upp ett par skor som den åtalade tidigare ägt, som matchar skoavtryck på brottsplatsen. Skoavttrycken avfärdade försvaret och sa att det inte räcker att säga att de liknar de som den åtalade tidigare ägt utan man månste säga att det är samma skor.

Åklagaren sa också att hon skulle haft ett motiv - svartsjuka. Och blivit besatt av sin före detta pojkvän vilket i slutänden ska ha lett till att hon begick det här dådet den 17 mars.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".