Ramnäs

Stororder till Ramnäs bruk

Ramnäs bruk fick under tisdagen en stororder, värd drygt 120 miljoner kronor till det koreanska varvet Hyundai Heavy Industries. Ordern kan betyda att de varsel som lagts på företaget kommer att dras tillbaka.

Robert Rehbinder, styrelseordförande i Ramnäs bruk, är mycket glad över tisdagens order:

- I pengar räknat är den definitivt den största ordern någonsin i brukets 419-åriga historia. Det är klart att får man in en order som motsvarar i stort sett ett halvt års produktion så kan man ju luta sig tillbaka igen i stolen som ordförande i bolaget, säger han.

I förra veckan fick Ramnäs bruk dessutom en order värd 40 miljoner kronor från ett italienskt oljebolag. Totalt har företaget alltså fått order värda nästan 170 miljoner kronor på bara en vecka.

- Det betyder oerhört mycket för oss. Vår närmaste framtid är ganska säker nu, säger Robert Rehbinder.

Det varsel på 25 anställda som tidigare lagts på Ramnäs bruk kan nu komma att dras tillbaka.

- Vi får diskutera det med metallklubben, men risken för att vi ska behöva tvingas effektuera varslet har minskat mycket kraftigt och det är jag ytterst tacksam för, säger Robert Rehbinder.

I dag arbetar 96 personer vid Ramnäs bruk.

Eva Kleppe
eva.kleppe@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".