västerås

Riksåklagaren till Västerås

Riksåklagare Anders Perklev besöker under onsdagen Västerås åklagarkammare för att informera sig om arbetssituationen där, efter larm om att den är ohållbar.

Bland annat har rättegångar i Västmanlands tingsrätt fått ställas in som en följd av att åklagarna haft för mycket att göra.

I skrivelser till riksåklagaren har både chefen för åklagarkammaren, chefsåklagare Anders Jakobsson, och chefen för Västmanlands tingsrätt, lagman Per Kjellson, påtalat en ohållbar arbetsbelastning, som bland annat lett till att rättegångar har fått ställas in.

Chefsåklagaren har också begärt att få lämna sin tjänst, med hänvisning till den pressade arbetssituationen för åklagarna.

Chefsåklagare Anders Jakobsson säger till P4 Västmanland att han hoppas att riksåklagaren vid onsdagens besök ska få en bra bild av arbetssituationen på åklagarkammaren i Västerås.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".