Sven Bergman, ordf i föreningen Engelbrektsloppet
norberg

Klart med skidtävlingar nästa helg

Nu är det klart att det blir skidtävlingar i Norberg nästa helg. Beslutet att köra Engelbrektsloppet, Kristinaloppet och Engelbrektshalvan fattades igår kväll. En nyhet för i år är att även starten kommer att ske i centrala Norberg.

Sven Bergman, ordförande i föreningen Engelbrektsloppet, berättar att det varit problem med snötillgång på det gärde starten skett tidigare. Därför väljer man att flytta in starten till samma plats där målgången sker, nämligen mitt i centrala Norberg.

Mellan 800 och 1 000 åkare brukar delta i Engelbrektsloppet och Sven Bergman erkänner att det kommer att bli trångt, men det finns en möjlighet att förlänga startfältet.

Sven Bergman tror också att närheten till parkeringsplatser och butiker är en fördel både för de tävlande och för publiken.

Tävlingarna genomförs alltså nästa helg, Kristinaloppet över 30 km på lördag 7/2 och på söndagen avgörs Engelbrektsloppet över 60 km samt Engelbrektshalvan över 30 km.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".