arboga

Boende missnöjda med Abo som hyresvärd

Sälja 80 av allmännyttans lägenheter - eller inte. Det är frågan för kommunfullmäktige i Arboga, som under torsdagen ska besluta i frågan.

Bolaget som är intresserat av att köpa husen heter Ringugnen. Prislappen är 17 miljoner kronor.

Nuvarande hyresvärd för hyresgästerna är kommunala Arbogabostäder, Abo, en värd som i alla fall en av de boende, Lena Pettersson, är missnöjd med.

– Det skulle jag vilja säga. Jag är en sån som ringer och tjatar när det händer grejor. Och jag har gjort mycket själv eftersom de inte kommer ut, säger hon. Jag hoppas att en försäljning kan bli till det bättre, säger hon.

Det är husen i kvarteret klostret i Arboga som är aktuella för försäljning. husen ligger mellan Nääfsgatan och Birgittagatan på Söder i Arboga. Pengarna som Abo i så fall får vid försäljningen vill man använda till att rusta upp andra hus i bostadsbeståndet.

Tidigare har hyresgästföreningen varit kritisk till att Arbogabostäder säljer ut husen med cirka 80 lägenheter. Hyresgästföreningens ordförande Hans Göran Lång tror inte att en privat hyresvärd skulle sköta husen bättre än i dag.

Men många av hyresgästerna i dag är inte nöjda. Tommy Friberg tror att Abos bostadsbestånd kanske är för stort, och tror att det blir bättre om man delar upp det. Han går ner i källaren och visar den vandaliserade tvättstugan för P4:s reporter:

– Det är inte mycket kvar av dörren, den är totalt söndersparkad. Det här kan man inte kalla dörr längre, säger han.

Kennet Lindquist
kennet.lindquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".