västerås

Västerås IB:s lagkapten hotad

Nu har det hänt igen: hotelser inom sporten. Västerås Innebandys lagkapten, Gabriel Andersson, har fått ett skriftligt hot hemskickat till sig under veckan.

Hoten riktar sig mot hans insatser som innebandyspelare, lagkapten och person. Föreningen har tillsammans med Gabriel informerat ledare och spelare i herrtruppen. Hotet är polisanmält och ärendet är under utredning. Trots detta fanns Gabriel Andersson med i torsdagens bortamatch i Göteborg.

– Allvarligt och bedrövligt, skrämmande – jag kan hitta många ord – men det är inte acceptabelt, säger föreningens ordförande Anna Eriksson till P4 Västmanland.

Hon berättar att Gabriel Andersson själv använder ungefär samma ord som hon gör om hotet och att han blir fundersam över vad hans nära och kära nu tvingas gå igenom.

Anna Eriksson vet ingenting om vem eller vilka som ligger bakom hotet:

– Det går inte att utläsa av hotet och vi har inte fått några indikationer på vem det kan vara heller, säger hon.

När det gäller Gabriel Anderssons säkerhet säger Anna Eriksson att klubben i samråd med Svenska Innebandyförbundet och polisen vidtagit vissa åtgärder, men att Gabriel Andersson med största sannolikhet ändå ska fortsätta spela.

– Vi vill ju att allt ska fortgå så normalt som det bara kan, för hans skull också så han slipper tänka på det här hela tiden, är han på plan så tänker han ju inte på det här, utan då tänker han ju på innebandy, säger Anna Eriksson till P4 Västmanland.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista