västerås

Bandy-VM förlust för medarrangörerna

Bandy-VM blev som vi berättat tidigare en ekonomisk förlust för medarrangörerna Tillberga bandy och Västerås SK. Underskottet är för närvarande drygt en halv miljon kronor som föreningarna nu ska betala till Svenska bandyförbundet.

Den främsta orsaken till underskottet var sämre publikintäkter än väntat, men VSK har redan börjat titta på vilka åtgärder klubben kan göra och har i första hand skapat en kampanj de kallar 365-klubben.

De hoppas att supportrarna ska stötta VSK med en krona om dagen, under tre år. Brev till sponsorer har också skickats iväg och där vädjar klubben om ekonomisk hjälp. Och supporterklubben VSK sport kommer att gå med insamlingsbössor under VSK:s hemmamatcher.

Tillberga bandy hoppas på att förbundet godkänner en avbetalningsplan och hoppas att vara skuldfri inom ett par år.

Tillberga har också vänt sig till sponsorerna och önskar hjälp med t ex resekostnaderna för kommande elitseriekval.

På torsdag förmiddag träffar VSK och Tillberga svenska bandyförbundet igen och fortfarande finns det ett hopp om att förbundet ska ta en del av förlusten.

Jenny Rask
jenny.rask@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista