Bengt-Eric Bäckström, ordförande i Sala Jazzklubb.
Sala

Jakt på konsertlokal i Sala

Sala saknar en konsertlokal värd namnet - det anser i alla fall Sala Jazzklubb.

Klubben har svårt att hitta passande lokaler.

Därför har man tagit initiativ till att inventera de lokaler som finns i stan, något som nu blivit ett stort arbete inom kommunen.

Jazzklubben har redan hittat sitt drömställe; en lokal i kvarteret Täljstenen i centrala Sala.

För i dag har klubben svårt att hitta passande lokaler:

– Vi är i Pingstkyrkan, Missionskyrkan, Centrumbiografen, Täljstenen i smålokaler där vi får klämma in oss.

– Det vore bra om man hade en lokal där man kan boka sina evenemang långt i förväg, säger ordföranden Bengt-Eric Bäckström till P4 Västmanland.

Med upp till sex stora konsertarrangemang om året för Sala Jazzklubb behövs en lokal för upp till 300 personer, enligt Bengt-Eric Bäckström.

Klubben har anlitat en arkitekt som ritat på en lokal i kvarteret Täljstenen. Den ritningen har nu lett till att kommunen nu gör en stor inventering för att se vilka lokaler som redan finns.

Enligt förvaltningschef Maria Ek ska sedan arbetet med en konsertlokal bakas in i kommunens budgetberedning, som inleds i mars.

Bengt-Eric Bäckström tror att en ny konserlokal kan få stor betydelse i Sala, och ge ett uppsving för musik, teater och andra evenemang.

– Även indirekt så hjälper det kommunen att få en anständig fullmäktigesal!

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista