1 av 2
Seco Tools huvudkontor i Fagersta.
2 av 2
Kai Wärn, vd på Seco Tools.
fagersta

Seco Tools avvaktar efter minskad efterfrågan

Seco Tools i Fagersta presenterar i dag en delårsrapport för fjärde kvartalet 2008. Den visar att företaget gick bra i början av året, men att minskad efterfrågan började märkas i slutet av 2008.

- Vi såg i samtliga regioner då att det bar utför, förutom i Sydamerika. Det sker lagerneddragningar hos många kunder och det innebär att det har varit lite grann som att åka bil med nedisad framruta på slutet. Även om utvecklingen i januari har varit ett steg sämre än det vi såg under fjärde kvartalet 2008 så avvaktar vi ytterligare åtgärder för att se vart det barkar hän, säger Kai Wärn, vd och koncernchef för Seco Tools till P4 Västmanland.

Kan de anställda i Fagersta känna någon arbetstrygghet idag?

- Seco är en väldigt bra och stabil arbetsgivare, men trots det så kan ingen säga att jag kan garantera alla jobb, hur mycket jag än skulle vilja göra det. Utvecklingen vi har haft utesluter tyvärr inte att det kan komma behov på ytterligare anpassningar, säger Kai Wärn.

När kan det bli aktuellt med fler varsel?

- Vi gör en ny bedömning inom en månad, vi väljer att inte titta för mycket på början av januari eftersom det känns alltför osäkert. Däremot kommer vi att titta på innevarande vecka och framåt och inom en månad vidta de åtgärder som eventuellt skulle krävas. 

- Ledande befattningshavare har vi infört ett lönestopp för i Sverige och globalt. Vi kommer att vidta en mängd besparingsåtgärder och det är med stor smärta givetvis som vi säger upp anställda, säger Kai Wärn, vd och koncernchef för Seco Tools.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista