Västerås

Nya resmål för västmanlänningarna

I vår kommer västmanlänningarna få närmare till både Spanien och Tyskland. Flygbolaget Ryan Air ska nämligen trafikera Barcelona och Düsseldorf från Västerås flygplats.

Resorna till Düsseldorf i Tyskland börjar den 30 mars och Barcelona i Spanien trafikeras från den 4 juni.

- Jag är ofantligt glad, speciellt för Barcelona och Düsseldorf med är ju jättebra. Jag tror att det kommer att bli fullsatta plan hela tiden. Försäljningen kommer att öka absolut, säger Eva Karlsson som arbetar i fiket och taxfreebutiken på Västerås Flygplats.

Positiva tongångar är det även från flygplatschefen Mikael Nilsson. Han välkomnar de nya turena, men han säger samtidigt att 2009 är passagerarsiffrorna budgeterade till 200 000 personer och för att komma i från röda siffror, och hamna på ett nollresultat, måste passagerarsiffrorna upp i 700 000 resande.

Eva Karlsson i fiket och taxfreebutiken säger även att de märkte av en minskad försäljning när turerna från Dublin avslutades för några år sedan.

- Det märkte vi väldigt tydligt. Det var väldigt roliga resenärer och flera som åkte ner och spelade golf. Så försäljningen gick ju ner lite där, säger Eva Karlsson.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se