västerås

Högskolan får pengar från Sida

Mälardalens högskola får 224 000 kronor när svenska lärosäten delar på 19,5 miljoner kronor. Pengarna ska ge studenter som tagit 150 högskolepoäng möjlighet att genomföra en mindre fältstudie i ett utvecklingsland under minst åtta veckor.

- Pengarna har beviljats ur det Sida-finansierade programmet Minor Field Studies (MFS), säger Ulf Melin, generaldirektör för den statliga myndigheten Internationella programkontoret som ansvarar för programmet.

Insamlat material ska ligga till grund för en uppsats på kandidat- eller magisterexamen, alternativt ett examensarbete på motsvarande nivå.

För 2009 ökar Sida antalet stipendier att fördela med drygt 28 procent, från 540 till totalt 692. De beviljade stipendierna är fördelade på 34 universitet och högskolor runt om i landet.

Internationella sekretariatet vid Mälardalens högskola får alltså 224 000 kronor, 8 beviljade av 8 sökta stipendier. År 2008 beviljades högskolan 6 av 8 sökta stipendier.

Av Sveriges 21 län är 19 representerade med sina lärosäten i stipendielistan. Nytt för i år är att de institutioner som nu beviljas stipendier kan söka fler redan i maj om trycket från studenterna blir stort.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista