1 av 2
Curt Norling i pistmaskinen
2 av 2
Carola Holm
Norberg

Pistmaskinen går varm inför helgens skidtävlingar

I Norberg pågår under fredagen förberedelserna för fullt inför helgens skidtävlingar. Imorgon, lördag, körs det tre mil långa Kristinaloppet och på söndag lika långa Engelbrektshalvan och dubbelt så långa Engelbrektsloppet. För att få hela arrangemanget att gå ihop arbetar nu mängder av frivilliga, närmare 180 personer.

En av de frivilliga är Curt Norling, som sitter i pistmaskinen för att preparera start- och målsträckan i centrala Norberg. Han har varit engagerad i tävlingarna i cirka 15 år:

– Det är väl intresse för Norberg och skidåkning och jag har ju jobbat åt skidklubben i Klackberg förut, men nu är det bara Engelbrektsloppet som gäller, säger Curt Norling.

Carola Holm jobbar till vardags i ett förskolekök i Norberg, men under helgen är hon ansvarig för verksamheten i Centralskolan, där det bland annat finns matservering och kiosk och där skidåkarna kan hämta sina nummerlappar.

– Det är väl ingen rusch direkt på fredagen, det är ju värst imorgon bitti när vi öppnar klockan sju, då är den största ruschen av stirriga folk som kommer – eller skidåkare, säger Carola Holm och skrattar.

Även hon talar om kärleken till skidåkningen som anledning till varför hon i mer än tio års tid engagerat sig som frivillig i Engelbrektsloppet och Kristinaloppet

På fredagen var cirka 1 200 åkare anmälda till Engelbrektsloppet och cirka 250 till Kristinaloppet.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista