Barbro Norström
Fagersta

Vårdbolag önskar långa avtal vid vårdövertagande

De privata vårdföretag som är intresserade av att ta över vid Bergslagssjukhuset i Fagersta tycker att avtalstiden är för kort. Det säger Sjukvårdspartiets Barbro Norström, som deltog i det diskussionsmöte som hölls i fredags. Landstinget har tänkt sig en avtalstid på fyra år, men vårdbolagen vill utöka den tiden till sex år, säger Barbro Norström.

Barbro Norström är mycket nöjd med att så många som nio intresserade vårdbolag deltog i fredags. Hon tycker bolagen visade ett stort intresse och att de såg möjligheter.

Förutom frågor om avtalstiden, så handlade hearingen även om vad som faktiskt ingår i upphandlingen. Det är ju en hel del verksamheter, bland annat psykvården och habiliteringen, som inte ska upphandlas. Efter fredagens möte hoppas nu Barbro Norström på snabb återkoppling till de anställda i Fagersta:

– Det är otroligt angeläget i det här att personalen också får mera information, säger Barbro Norström.

Barbro Norström arbetar själv på Bergslagssjukhuset och säger att många är oroliga, men att några även tycker att det är spännande med den kommande upphandlingen. Det som personalen framför allt efterfrågar information om är anställningsvillkor:

– Vi har ju faktiskt en personal som är äldre också som kanske är trött på alla dessa förändringar som vi faktiskt har varit med om i många år, säger Barbro Norström till P4 Västmanland.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista