västerås

Möte i kväll om grundskolan

Under måndagens eftermiddag träffas rektorer och skolpolitiker i den kommunala grundskolan i Västerås för att diskutera vad som kan göras åt problemen som finns på skolorna.

Bland annat har största delen av en sjundeklass på Bäckby flyttat till en annan skola, på grund av oroligheterna där. Mötet är ett första steg för att ta reda på hur det ser ut i resten av skolorna i Västerås.

– Det är fruktansvärt att det går så långt, att man inte har hittat någon lösning. Det säger Lisa Pind, rektor på Önstaskolan.

Den här händelsen har satt fart på chefer och politiker i Proaros och det är också en händelse som har skapat debatt. Leif Berg, lärare på Önsta Skola, har följt med debatten, även om han inte tycker att hans arbetsmiljö har påverkats.

– Nej det påverkar inte så jättemycket. Alla skolor har väl sina problem, och det är inte rätta sättet att fly. Vi kommer att starta ”here 4 u” som finns på många andra skolor, det bygger på att elever hjälper elever. Det säger Leif Berg, lärare på Önstaskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista