ABB får hård kritik

Det råder kaos inom ABB och de anställda inom koncernen riktar nu hård kritik mot den omorganisation som ABB:s VD, Jörgen Centerman, genomfört.
Det framgår av en hemlig rapport som tidningen Affärsvärlden tagit del av. ABB har intervjuat 4300 av sina anställda i 26 länder om vad de tycker om den nya organisationen. Stig Stolpe, ordförande i metallklubben på ABB i Västerås, säger till P4 Västmanland att han inte alls är förvånad över den hårda kritiken. Redan i somras kritiserade han själv omorganisationen i P4 Västmanland. Enligt Affärsvärlden menar många anställda att VD:n Jörgen Centerman borde avgå eftersom det är han som genomfört den kritiserade omorganisationen. Metallklubbens ordförande Stig Stolpe anser i och för sig att VD:n Jörgen Centerman bär ansvaret för den hårt kritiserade omorganisationen men han vill ändå att Centerman stannar kvar eftersom ytterligare ett byte av VD skulle missgynna ABB.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista