Kommunhuset i Skinnskatteberg
Skinnskatteberg

Första dagen med röd kommunledning

Det är dagen efter i Skinnskatteberg idag - dagen efter ett kommunfullmäktige som innebar att den borgerliga alliansen förlorade makten till vänsterkoalitionen med socialdemokraterna i spetsen, mitt under en mandatperiod. Och den här dagen kändes det ovant, både för det tidigare och för det nya kommunalrådet.

– Det känns väldigt tomt, jättetomt, säger folkpartiets Carina Sandor.

Men samtidigt påpekar hon att det inte är över ännu:

– Jag tror att kvittot får vi när vi får domen från länsrätten, då får vi reda på vad det blir och då får man också lägga upp strategin inför hur jag ska fortsätta, hur alliansen ska fortsätta, så att det är ju inte riktigt över, säger hon till P4 Västmanland.

Senare under tisdagen gick Carina Sandor till arbetsförmedlingen för att skriva in sig:

– Det är inget konstigt att gå till arbetsförmedlingen, det är nog mera hur jag blivit behandlad av den nya majoriteten som kan störa mig mer, att idag sitter de där och jag går till arbetsförmedlingen, säger hon till P4 Västmanland

Socialdemokraten Lars Andersson gjorde idag sin första arbetsdag som kommunstyrelsens ordförande:

– Jag tycker det här känns bra, säger han.

Dagen började med en genomgång av kommunchefen Leena Berglund. Även vänsterpartiets Fredrik Skog och den nye vice ordföranden i kommunstyrelsen, Nils-Göran Wiberg, deltog i genomgången. Därefter har Lars Andersson även träffat tjänstemännens ledningsgrupp samt på fikarasten presenterat sig för personalen i kommunhuset.

– Det känns bra, nu fåt vi komma till skott här, vi är en grupp som är beredda att ta ansvar för det här och det kommer vi att göra, säger Lars Andersson till P4 Västmanland.

Maria Edlund
maria.edlund@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".