Ett renare Västerås

Nu ska Västerås bli rent från allt skräp. Det är Västerås brottsförebyggande råd Värna Västerås som står bakom en kampanj för att få bukt med de växande skräphögarna.

Per-Olof Rask är koordinator på Värna Västerås och han säger till P4 Västmanland att man måste gå till sig själv och fråga sig vad jag kan göra för att staden ska se renare och snyggare ut.

- För det är ju så att inte är några fullblodskriminella som skräpar ner utan det är sådana som du och jag och alla andra.

2008 samlades 455 ton skräp in i Västerås och detta skräp kostade 15 miljoner kronor att ta hand om och denna kampanj som ska hyfsa till staden kostar initialt 200 000 kronor.

Andra mars startar kampanjen och de första bilder och texter som kommer presenteras handlar om bland annat utsatta hundar som tex har fått en glasskärva i tassen pga just nedskräpningen och Per Olof Rask tror på att sätta fokus på djuren för att det appellerar till våra känslor på ett bra sätt.

Terje Lund
terje.lund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".