Västerås

Ska VIK ta sig upp bland topp tre?

Ikväll har VIK Hockey chansen att för första gången den här säsongen ta sig upp bland de tre första i allsvenskan, vilket innebär en direktplats till kvalserien.

Innan säsongen gick VIK ut med målsättningen att vara topp tre, något som tränaren Lars Ivarsson hela tiden har trott på.

- Jag har hela tiden sagt att så länge det finns en möjlighet så ska vi försöka ta chansen och det tycker jag att vi har gjort, säger han.

Som mest den här säsongen var VIK Hockey elva poäng från en direktplats till kvalserien. Men efter årsskiftet har laget verkligen kommit igång och skaffat sig slagläge att nå sin målsättning topp tre.

Och ännu större har chansen blivit när Mora förlorat två hemmamatcher på raken.

- Det är bara att tacka och ta emot. Det är två förluster för Mora som man inte hade tippat innan, men nu gäller det att vi gör vårt, säger Lars Ivarsson.

Trots Moras förluster ligger dom fortfarande trea en poäng före VIK, men Mora har två matcher mer spelade. Så en vinst ikväll mot jumbon Mariestad bäddar för Västerås som avslutar sen mot Huddinge hemma, Bofors borta och till sist AIK hemma i ABB Arena.

- Programmet ser jätteintressant ut. Framför allt ska vi vinna ikväll mot Mariestad och mot Huddinge hemma annars har vi inte i kvalserien att göra.

Även Almtuna är en poäng före VIK men med lika många spelade matcher, fast Uppsalalaget har en tuff avslutning mot bland annat Troja och Malmö på bortaplan.

- På papperet så har de ett jättesvårt program, men man vet aldrig med Almtuna som man trott ska tappa under säsongen men gjort det bra och fortsätter att vinna.

- Vi får rikta in oss på våra matcher och så får vi se efter 45 omgångar hur det har gått för de andra lagen, säger Lars Ivarsson som ikvällens match får klara sig utan magsjuke Niklas Olausson.

Följ kvällens allsvenska hockey här på webben med start 19.00.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".