Ingemar Skogö / Foto: Henrik Montgomery

Ny landshövding utsedd

Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö blir ny landshövdning i Västmanland efter Mats Svegfors, som blivit chef för Sveriges Radio.

Regeringen utnämnde honom på torsdagen. Skogö har tidigare varit bland annat generaldirektör för Luftfartsverket och statssekreterare vid kommunikationsdepartementet. Han tillträder i Västerås den 1 juni och hans förordnande löper till och med 2013.

- Jag tycket att det känns väldigt utmanande att få jobba med Västmanland, med länsstyrelsen för Västmanland. Det är ju så jag ser landshövdingsjobbet, att på olika sätt bidra till utvecklingen av den här regionen, säger Ingemar Skogö till P4 Västmanland.

Du har ju ingen direkt anknytning till Västmanland. Hur ser du på det?

- Hade jag haft det hade det varit en styrka, men nu har jag det inte direkt. Däremot har jag i de olika jobb jag haft genom åren haft ganska mycket kontakt med olika delar av Västmanland. Jag känner inga som helst problem med att engagera mig och jobba för utvecklingen av Västmanland.

Nu ska du flytta in på slottet i Västerås. Hur känns det?

- Det känns spännande. Jag har inte sett hur det ser ut än, men jag ska gå och titta på det och ser med spänning och intresse fram emot det.

Vore det inte häftigare att flytta in på Strömsholms slott?

- Det är möjligt, jag kan ha det som sommarresidens då, avslutar Ingemar Skogö.

Ingemar Skogö är född 1949.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".