västerås

Kallsäby om Sinfoniettan: "Vi gör allt vi kan"

I veckan blev det klart att Västerås sinfonietta inte blir någon heltidsorkester. Det beslutet tog kommunstyrelsen i onsdags. Det var den borgerliga alliansen som klubbade igenom beslutet. Kommunalrådet Lars Kallsäby, ordförande i Västmanlandsmusiken fick under torsdagen ta emot kritik, att han citat ”inte ska ha tagit Sinfoniettans rop efter hjälp på allvar”.

Lars Kallsäby svarar på kritik:

- Jag kan försäkra att vi gör allt vi kan, men samtidigt har jag också förståelse för att resurserna inte finns. Och jag är ju dessutom inte bara ordförande för Västmanlandsmusiken, jag sitter ju också i kommunstyrelsen och jag har full respekt för de avväganden som görs där också ska ta hänsyn till helheten för hela kommunen, säger Lars Kallsäby till P4 Västmanland.

Har det varit ett problem att sitta på två stolar?

- Ibland får man igenom sina önskemål och ibland får man ge sig.

Lars Kallsäby vill ändå inte helt begrava tanken på en heltidsorkester. Det kanske inte blir enbart i Västmanland, men i så fall i samband med något av grannlänen.

- Vi ska göra allt vad vi kan för att orientera oss mot våra grannar och de kontakterna har redan inletts och kontakter har tagits med oss, säger Kallsäby.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".