Polisen utreder vållande till annans död

Polisen ska nu utreda gårdagens olycka vid Johannisbergs campingplats utanför Västerås, då en 13-årig västeråspojke avled.
Pojken körde på moped in i en lina som spänts upp mellan två träd vid campingen, och fick linan rakt över halsen. Han visade svaga livstecken när ambulansen kom till platsen, men kunde inte räddas. Linan skulle spärra av en grusplan som gränsade mot en gräsyta vid campingen. Tidigare hindrade flera stora stenar genomfart, men de togs bort i samband med Power Meet. Markägaren har uppgett för polisen att gräsmattan skulle göras i ordning innan stenarna flyttades tillbaka igen, och att linan satts upp som en provisorisk avspärrning. På mopeden satt också en 15-årig flicka, också hon från Västerås, men hon klarade sig med lindrigare skador. Många som blev vittnen till händelsen chockades svårt, och igår kväll upprättades en krisgrupp med kurator och läkare vid Centrallasarettet i Västerås. Polisen har upprättat en anmälan angående vållande till annans död, och ska nu utreda ansvarsfrågan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".