Västerås

Nytt område klart 2011 - stor efterfrågan på bostäder i Västerås

På andra orter friställer byggföretag sina byggjobbare. Men i Västerås finns inget prat om kris och varsel. Här satsar i stället kommunen på att se till att det byggs ett helt nytt bostadsområde med såväl villor som hyreslägenheter. År 2011 kommer Lillhamra stå klart, berättar Göran Landerdal, folkpartistisk ordförande i fastighetsnämnden i Västerås Stad.

- På södra sidan ligger Hamre IP och mittemot entrén till detta kommer det att bli lite högre hus, uppemot tre eller fyra våningar och ett litet torg. Och där är själva entrén till området, säger Göran Landerdal.

I närheten av det nuvarande området Talltorp kommer det att byggas enplanshus, säger han.

Han berättar att det i tre etapper kommer att byggas cirka 400 lägenheter.

Trots lågkonjunktur satsar Västerås stad på nybyggnationen i det nya området för det finns en stor efterfrågan på bostäder, menar Göran Landerdal:

- Stan växer och 2008 växte vi med 800 personer. Mimer har 23 lägenheter tomma och de skulle egentligen behöva ha 100, 150 eller 200 tomma lägenheter. Eller kanske ännu fler, säger han.

Det står flera personer i kö för att få en tomt i Västerås, säger Göran Landerdal. Så visst finns det en efterfrågan:

- Bara jag har fått kanske en 10 eller 15 personer som ringt och frågat: när börjar ni på Talltorp, när börjar ni på Lillhamra?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".