Tjuvar stjäl datorer på soptippen

Norsa-tippen i Köping har de senaste månaderna haft mycket problem med inbrott. Målet för tjuvarna är elektroniken i gamla datorer.
Under de senaste fyra månaderna har mer än tjugo inbrott gjorts på Norsa-tippen i Köping. Det är ädelmetaller i kretskort som gör de gamla datorerna som slängts på tippen åtråvärda för tjuvar. För Västra Mälardalens renhållning, VMR, som äger tippen, innebär stölderna ingen större ekonomisk förlust; det är skadegörelse och städning som är värst. - Som jag ser det är det ett arbetsmiljöproblem för vår personal, säger Barbro Broman, VD för VMR, för P4 Västmanland. Den ekonomiska smällen av stölderna får El-Kretsen ta, det företag som tar hand om sorterad elektronik från soptipparna. Det är inte bara Norsa-tippen i Köping som drabbats av elektroniktjuvar. Också Kungsör, Arboga och Västerås har haft samma problem tidigare, enligt Barbro Broman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".