Akuten i Avesta inget för västmanlänningar

Befolkningen i Norberg och Fagersta skulle kunna få akutsjukvård i Avesta när Bergslagssjukhuset läggs ner. Men Landstinget Västmanland säger nej.
Landstinget i Västmanland vill inte samarbeta om akutsjukvården med Landstinget i Dalarna. I början av juni var en delegation från Dalarna i Västerås och föreslog att när Västmanland nu ska lägga ner två akutmottagningar, så kan befolkningen i de norra länsdelarna få akutsjukvård i Avesta. Men svaret blev nej. Glenn Andersson, socialdemokratiskt landstingråd i Västmanland, tycker inte att det var en bra idé. - Det finns ingen ovilja att samarbeta. Men i dagsläget är vi inte intresserade av att bilda en gemensam sjukhusorganisation, säger Glenn Andersson, socialdemokratiskt landstingsråd i Västmanland. Dessutom anser inte Glenn Andersson att akutsjukvården i Avesta är tillräckligt utvecklad. - I Västmanland har vi ställt som krav att följa Socialstyrelsens krav när det gäller medicinsk akutsjukvård. Det gäller att det ska finnas verksamhet öppen dygnet runt, säger Glenn Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".