Skinnskatteberg

Kommunalråd tillbaka på jobbet

Under tisdagen berättade vi att länsrätten beslutat om så kallad inhibition av det politiska beslutet att avsätta den borgerliga ledningen i kommunen. Det innebär att skiftet på ordförandeplatserna i kommunen inte skulle ha genomförts innan länsrätten sagt sitt. Så på onsdagen är folkpartiets Carina Sandor tillbaka som kommunalråd, efter att socialdemokraten Lars Andersson haft hennes plats i en vecka.

- Jag pratade med Lars Andersson i går och vi har kommit överens om att jag ska dyka upp här lite senare under förmiddagen, så att han har en chans att plocka i hop det han har fått i hop under den här veckan, säger Carina Sandor.

Det här innebär att det gamla styret är tillbaka, säger hon.

- Det känns lite märkligt att man hoppar fram och tillbaka. Vi sa ju redan från början att vi måste vänta tills det kommer ett domslut. Det är onödigt mycket energi som har gått åt och vi borde ha väntat redan från början, säger Carina Sandor.

Vad den här historien slutar vet hon inte i dagsläget.

- Jag läste i Fagersta-Posten i dag att vänsterkoalitionen har bestämt sig för att överklaga till kammarrätten. Så det lär väl bli en vända till här, så får vi se vad som händer, säger Carina Sandor.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".