Grannar oroade över förändringar i Sätra-Brunn

När Sätra Brunns nya ägare hyr ut och säljer vissa byggnader reagerar grannarna. Orsaken är att det bland annat planeras ett vårdhem för missbrukare.
I en byggnad planeras ett vårdhem för kvinnor i åldern 18-25 år som har missbruksproblem och psykosocial problematik. Gården Danielsberg har sålts och ska enligt planderna användas som boende för elever på Salboheds gymnasiesärskola. Eleverna omfattas av LSS, lagen om stöd och service och eftersom dom behöver mycket stöd kommer personal finnas på gården dygnet runt. Men flera grannar är skeptiska. -Vi har barn som springer runt här. Man är väl rädd att det ska hända någonting. Salbohedskolans förvaltningschef, Dennis Eriksson, har full förståelse för dom som är fundersamma. -Det är annorlunda när det kommer in en sådan här typ av verksamhet. Jag hoppas att vi kommer bli jättebra grannar. Vi kommer försöka sköta oss på det sättet man gör gentemot en annan granne och det hoppas jag att dom kan göra gentemot oss. Beslut angående Danielberg väntas komma från Länsstyrelsen någon gång under hösten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".