köping

Något minskad produktion på Getrag

En av Volvos underleverantörer, Getrag All Wheel Drive i Köping, har som vi berättat fått känna på nedgången inom bilindustrin. 182 personer på företaget har i dagsläget fått ta emot varselbesked, de första träder i kraft under april. Och förra veckan var det extra lugnt på företaget.

- Vi hade ju bara liten produktion, tillnärmelsevis inte i närheten av hur det har varit. Som läget ser ut nu inom bilindustrin så är det inte líka mycket att göra som det var för ett halvår sedan, säger Magnus Hansson, produktionschef på Getrag All Wheel Drive i Köping.

- Det är givetvis tråkigt att det har blivit så, men det är bara att försöka axla manteln efter det och sen det vi gjorde förra veckan - la in en nollproduktion för att vi övriga veckor ska kunna ha uppe produktionen i en relativt hög takt så att man inte ska gå overksam när man är här, säger han.

Hur har ditt arbete påverkats under de senaste halvåret?

- I uppgångar det mycket fokus på att klara av volymer och tillsätta kapaciteter i produktionsapparaten, nu har det snarare varit hur vi tar hand om situationen, att ta hand om de varsel vi haft på företaget och förhandlingarna med de fackliga parterna.

- Vi har reducerat våra skift från att ha producerat på treskift och helg så kör vi nu tvåskift som bas.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".