Förlust för ABB, men uppåt på börsen

ABB redovisar en nettoförlust på cirka 440 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med en vinst på drygt 300 miljoner motsvarande period i fjol. Men trots det så steg ABB på börsen idag.
Förlusten beror bland annat på kostnader för omstruktureringar på över en miljard kronor. -Vi rör oss helt klart i rätt riktning. Vi nådde stabila framsteg i resultat, marginaler och kassaflöde i våra kärndivisioner och har stadigt minskat vår kostnadsbas, säger ABB:s ordförande och koncernchef Jürgen Dormann i en kommentar. -Det återstår hårt arbete, men vårt företag är nu i mycket bättre skick än det var för ett år sedan, fortsätter han. Minskade investeringar i en rad kundbranscher och den svaga efterfrågan i Nord- och Sydamerika uppvägdes delvis av fortsatt tillväxt i Asien och inom serviceverksamheten under andra kvartalet, enligt Dormann. - Vi höll intäkterna stabila trots svåra marknadsvillkor under kvartalet och förväntar högre beställningsingång och intäkter under andra halvåret. Därför står vi fast vid våra mål, skriver Dormann. Finansmarknaden reagerade positivt på ABB:s kvartalsrapport. Aktiekursen har stigit 5,6 procent från att ha varit uppe i nio procent tidigare under dagen. Enligt den brittiska tidningen Financial Times kommer ABB-ledningen på tisdagen att sitta i samtal med ett brittiskt riskkaptialbolag som vill köpa företagets olja- och gasenhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".