Nytt vårdhem aktuellt för Sätra Brunn

Sätra Brunns nya ägare vill hyra ut en byggnad som planeras bli ett vårdhem för kvinnor med missbruks- och psykiska problem. Om allt går i lås kommer vården i gång under oktober-november.
Hemmet ska ha plats för 7 kvinnor i åldrarna 18-25 år. Det riktar sig till kvinnor som riskerer att hamna i kriminalitet eller prostitution och som själva inte har kraft att förändra sin livssituation. Anledningen till att vårdhemmet bara kommer ta emot kvinnor är att ägarna anser att kvinnor behöver få möjlighet att bearbeta sina problem och upplevelser separat från män. Ägarna menar att många kvinnor har blivit kränkta av män både fysiskt och psykiskt och därför kan ha stora svårigheter i sina relationer med män. Ägarna hoppas på ett samarbete med grannarna, men väljer att inte säga något förren alla beslut är klubbade. Sala kommun ska yttra sig och Länsstyrelsen väntas ta beslut i frågan om någon vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".