"Buskörning sedan gamla polisbåten försvann"

Nu protesterar båtklubbarna i Mälaren mot att den gamla polisbåten har försvunnit. Buslivet har ökat och den nya lilla polisbåten är inte tillräcklig, skriver de i sitt brev till polisen och justitiedepartementet.
I april blev det klart att polisen inte längre hade råd att behålla den polisbåt man lånat in från försvaret. Redan då protesterade båtägare och båtföreningar med Mälaren som hemma vatten. Nu återkommer samtliga båtklubbar i Mälarens Båtförbund -ett av båtförbunden i Svenska Båtunionen. Klubbarna finns i hela Mälaren, från Nykvarn till Arboga samt utefter Strömsholms kanal. Det handlar om 5.000 medlemmar, ägare till c:a 4.000 båtar i Mälaren. Medlemmarna i Mälarens båtförbund menar att en del av dessa farhågor redan har infriats. De skriver att buslivet på Mälaren har ökat med fortkörning i fartbegränsade områden, och ökade stölder av båtar och båtdelar. Detta "torde bero på avsaknaden av polisiära resurser" skriver båtklubben och ställer sin skrivelse till Justitiedepartementet, Rikspolisstyrelsen, samt polisstyrelserna i Västmanland och Sörmland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".