skinnskatteberg

Politiskt lugn börjar infinna sig i kommunen

Som vi har berättat har den borgerliga alliansen självmant avgått vilket alltså betyder att det är den nya röda majoriteten som ska styra i Skinnskatteberg. Och nu sitter en ny person tillfälligt som kommunalråd i kommunhuset, han heter Nils- Göran Wiberg.

Efter att Carina Sandor (FP) och Lars Andersson (S) skiftat plats i kommunalrådsrummet ett par gånger, är nu rummet Nils-Göran Wibergs för en månad.

Han är socialdemokrat och kommer även i fortsättningen att sitta i kommuntoppen, men inte som kommunalråd - den platsen tar partikollegan Lars Andersson tillbaka i början av april.

Fram tills dess ska Lars Andersson avsluta sitt jobb som lärare.

Även om den politiska maktkampen nu lugnat ner sig så fortsätter den nya majoriteten att driva det juridiska - det är principiellt viktigt, säger Nils-Göran Wiberg till P4 Västmanland.

- Lagen är skriven för att stödja bildandet av stabila majoriteter och i det här fallet har lagen använts som en förevändning att hindra en sådan utveckling, och vi tycker att det är principiellt intressant att se hur man skulle kunna ändra detta, säger Wiberg.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista