Inga moderata styrelsekvinnor

I Västerås kommunala bolags styrelser är 6 av 44 ordinarie styrelseledamöter kvinnor. Av dessa kommer ingen från Moderaterna.
Elisabeth Unell gruppledare för moderaterna i Västerås menar att eftersom moderaterna vill avveckla de kommunala bolagen så är intresset mindre för att sitta med där. Dessutom har man färre platser tidigare och då har de som varit med förr fått vara kvar. Alla åtta är män. Hos moderaterna vet man om att man är dåliga på jämlik fördelning, säger Elisabeth Unell: - Det är mycket olyckligt att det bara är män. Det blev så när vi tappade platser i styrelserna, säger hon till P4 Västmanland. Den dåliga fördelningen står i kontrast till regeringens arbete för jämnare könsfördelning i bolagsstyrelser. I statliga bolag är numera 42% av styrelseledamöterna kvinnor. Regeringen har också pressat de privata bolagen att ta in fler kvinnor i styrelserna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".