Vägvisare för turister dröjer

Tidigast nästa år och till nästa sommar kan länets sevärdheter skyltas med Vägverkets nya brunvita skyltar. Vägskyltar som ska peka ut särskilt turistiskt intressanta mål att besöka.
Fagersta kommun har sedan 1995 kämpat för att få skyltarna, det säger kommunalrådet Stig Henriksson. Men Vägverket har hittills sagt nej till Fagerstas begäran om att Ängelsberg, som är ett så kallat världsarv, borde få de nya skyltarna. Världsarvet med den intakta bruksmiljön firar i år tio års jubileum och nu säger länsturistchef Tapio Hovebro, som är samordnare i länet för den här frågan, att Världsarvet redan i år kan få de brunvita vägskyltarna uppsatta. Skyltar som då bekostas av väghållaren. För att hela länet nästa år ska få de nya vägskyltarna måste samtliga kommuner lämna in en skyltplan. Ett arbete som pågår för fullt. Tapio Hovebro säger att man i höst kommer att skicka in länets sammanhållande skyltplan till Vägverket i Borlänge.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".