Museijärnväg kan användas för godstrafik

Det är inte bara turister som ska fraktas på museijärnvägen mellan Norberg och Ängelsberg. Spåren kan också komma att användas till tung godstrafik för Norbergs-industrierna.
På fredag är det 150 år sedan det första tåget gick mellan Kärrgruvan i Norberg ner till Ängelsberg, och det firas med att järnvägen åter öppnas efter en omfattande upprustning. Bakom satsningen ligger Ängelsberg - Norbergs Järnvägshistoriska förening, som förutom upprustningen av spåret också har köpt in en rälsbuss som ska trafikera sträckan. Satsningen kan också betyda att Norbergs-industrierna kan få möjlighet att använda järnvägen för godstransporter. - I en förlängning kan det bli riktig trafik, åtminstone med gods, säger Sten Nordström, Ängelsberg - Norbergs Järnvägshistoriska förening. För att det ska bli verklighet måste spåret förbättras ytterligare, tror han. - Nu har vi fått tillstånd att köra med största axelvikt 18 ton, och det räcker kanske inte riktigt för godstrafik. Men har man väl börjat köra kan ju nästa steg också tas, säger Sten Nordström till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".