Besvikelse i Sala över uteblivna satsningar

Västmanland får inte mycket av de hundratals miljoner som Väg- respektive Banverket ska satsa de kommande tio åren. Carola Gunnarsson, kommunalråd i Sala, är besviken och upprörd.
Både Banverket och Vägverket presenterade sina framtidsplaner idag. Och Västmanland får inte mycket av de hundratals miljoner som väg- och banverken skall bygga och rusta vägar och järnvägar för de kommande tio åren. Och de få större satsningarna ligger dessutom i slutet av perioden. Förbifart Sala har - bland andra satsningar - senarelagts, och får nu byggstart år 2008. Det innebär att det så kallade masrännet kommer att drabba tätorten ytterliggare i sex-sju år. Räta linjen och den sedan länge efterlängtade utbyggnaden av riksväg 67 mellan Heby och Tärnsjö finns inte med i planerna - trots riskerna med salt och olyckor som kan förstöra mellansveriges största vattentäkt. - Vägverket har inte har fått tillräckligt med pengar för att kunna tillfredsställa alla, och deras stora trafiksäkerhetssatsning på redan befintliga vägar är svår att kritisera, säger landshövding Mats Svegfors till P4 Västmanland. Men Carola Gunnarsson, kommunalråd i Sala, är besviken över att behöva vänta så länge på förbifarten. Dessutom är hon besviken över att Banverket inte lyssnat till de argument som en rad kommuner i norra Västmanland och södra Dalarna framfört, för att satsa på en eller några nya mötesplatser på Dalabanan mellan Uppsala och upp i Dalarna, för att kunna öka turtätheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".