Norbergs lärcenter troligtvis i Folkets hus

Allt talar för att Folkets hus i Norberg tas över av kommunen som bygger ett lärcenter för all vuxenutbildning i kommunen där.
Redan i nästa vecka måste dom politiska partierna vara överens om fortsättningen för att hinna söka EU bidrag till den ombyggnad som är beräknad till tre miljoner. Just nu har dom politiska partierna i Norberg två förslag att ta ställning till när det gäller ett lärcenter för vuxenutbildning och distansstudier. Förutom Folkets Hus är det äldreboendet Öjersbogården som finns på förslag. Medan Folkets hus skulle kosta tre miljoner att bygga om ligger kostnaderna för Öjesbo på ytterligare en halv miljon. Den fastigheten är dock redan i kommunens ägo medan man tvingas gå in och köpa Folkets Hus av föreningen. Vad köpeskillingen där skulle hamna på är det slutligen Föreningssparbanken som avgör. Men planmässigt är Folkets hus favorit bland politikerna och dit skulle också arbetsförmedlingen och sjukkassan flytta liksom delar av kommunens näringslivsverksamhet. Om det slutliga beslutet att ta lokaler i Öjesbogården i anspråk tvingas man vänta med starten av lärcentret till mitten av nästa år eftersom äldreomsorgen behöver lokalerna till dess. Om man gör det valet torde det inte bli någon annan utväg för Folkets husföreningen än att begära sig i konkurs. Förändringen av Folkets hus innebär att lokalen i vilken PRO och andra bjuder upp till dans försvinner medan biografen blir kvar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".