Inga nyheter i drogprogram

Idag presenterade Västerås stad hur man tillsammans med regeringens alkoholkommité ska förstärka sitt arbete mot droger.
Men det fanns inget nytt och det berättades inte om några nya radikala grepp. Frågan är vad kommunalrådet Mats Ericsons ord kommer betyda i praktiken. -En diskussion kommer sättas i gång i skolor, kring vad man tillsammans kan göra för att stärka ungdomars motståndskrat mot alkohol och narkotika. Anledningen till satsningen är att alkoholkonsumtion och narkotikamissbruk ökar bland ungdomar. Men det är långt ifrån några radikala åtgärder som kommunen tar till i sitt arbete mot drogerna. Däremot har Västerås har sökt pengar från Länsstyrelsen, som bland annat går till en drogsamordnare. Enligt Mats Ericson har denne till uppgift att samordna det förebyggande arbetet och vara en drivkraft kring de här frågeställningarna
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".